ROT-AVDRAGET

Allt du behöver veta om ROT-avdraget

Rotavdrag är en skattemässig förmån som gör det möjligt för privatpersoner att göra avdrag på sin skatt när de anlitar hantverkare för att utföra ROT-arbeten i sitt hem. Med rotavdraget kan du göra avdrag på 30 procent av hantverkarens arbetskostnad vid reparation, om- och tillbyggnad av din bostad. Det betyder att hantverkaren drar av 30 procent av arbetskostnaden direkt på din faktura.

Från och med år 2023 är rotavdraget 50 000 kr per person och år, vilket innebär att om två personer äger bostaden tillsammans kan de sammanlagt göra avdrag för 100 000 kr per år. Maxbeloppet gäller för ROT och RUT tillsammans och endast för arbetskostnaden.

För att nyttja rotavdraget måste du vara minst 18 år och betala skatt i Sverige. Det krävs även att du betalar tillräckligt med skatt för att kunna dra av för ROT-arbetet, dvs du kan inte få en skattereduktion som är större än beloppet du betalar i slutgiltig totalskatt. Du måste äga bostaden (småhus eller bostadsrätt) och om du äger ett småhus måste det vara äldre än 5 år för att kunna avdragsrätten.

Beräkna ditt ROT-avdrag


Total projektkostnad efter ROT-avdrag för :

0

ROT-avdragets storlek är då:

0

Vad andra säger om oss

Mycket professionella! Har gjort både vårt kök och badrum. Kan varmt rekommmendera.

Robert Nilsson

Jättenöjd på alla sätt.

Anders Rydberg

Rekommenderas varmt!

Anna Larsson

Kontakt

Ring eller maila

070-566 37 60

info@hogalunds.se

Adress

Rosenlund 28
663 41 Hammarö

Be om offert!

Berätta lite kort om projektet så hör vi av oss så snart vi kan.

EU GDPR
Unexpected Error!
Please, review your data and try again!
Tack för ditt meddelande!